Kip in gruyere saus

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 grote kipfilets
  • boter en olijfolie
  • paprikapoeder
  • 150 g gruyere kaas
  • flesje kookroom. 2,5 dl
  • kippen bouillon, van blokje, 3 tot 4 dl
  • zout en peper

Voorbereiden

Snijd de kipfilet en grove stukken en kruid ze met zout, peper en het paprikapoeder. Rasp de gruyere kaas en vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Bereiden

Bak de kipfilet aan op een niet te hoog vuur in een pan met een scheutje olie en wat boter. Laat bruin worden. Voeg de bouillon toe en laat de kip gaar worden. Haal de kip uit de pan. Voeg de kookroom toe en kook de saus ietwat in. Voeg van het vuur af de geraspte kaas toe en breng alles nog op smaak met zout en peper. Leg de kipfilet in een beboterde ovenschaal. Giet de saus erbij en gratineer alles in de hete oven. Lekker met pasta en spätzle.

Extra benodigd

pan, ovenschaal

Bron

Het recept 'Kip in gruyere saus' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Wendy. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!