Aardappelsoep met appel

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 6,9
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels boter
  • 1 kg vaste aardappelen, in blokjes
  • 1 rode ui, in vieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 g appels, in blokjes
  • snufje piment
  • 250 g rucola
  • 1 bosuitje, fijngehakt

Bereiden

Smelt de boter in een grote pan en voeg de aardappelen en ui toe. Bak al roerend 5 minuten op laag vuur. Roer er citroensap, bouillon, appels en piment door. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep afgedekt 15 minuten pruttelen. Voeg de rucola toe en kook nog 10 minuten tot de aardappelen gaar zijn. Pureer de helft van de soep 1 minuut in de keukenmachine of blender. Roer de puree door de andere helft en verwarm door en door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een fijngehakt bosuitje.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Bron

Het recept 'Aardappelsoep met appel' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Ineke. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!