Ovenschotel met aardappel en kaas

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 1 prei, in ringetjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 150 g Goudse kaas, geraspt
  • 50 g mozzarella, geraspt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 150 ml room
  • 150 ml melk

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bereiden

Kook de aardappelen 10 minuten in water met wat zout en giet ze af. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschotel. Verdeel hierover een beetje van de prei, knoflook, kaas en peterselie, en royaal zout en peper. Herhaal de lagen tot alles is gebruikt. Eindig met een laag kaas. Vermeng de room met de melk en zout en peper naar smaak. Giet het mengsel over de schotel. Bak ca. 75 minuten uur in de oven tot de kaas goudbruin is en borrelt en de aardappelen gaar zijn.

Bron

Het recept 'Ovenschotel met aardappel en kaas' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!