okoko receptenreceptmeer groepenledenroergebakken kip met mihoen en paksoi

Roergebakken kip met mihoen en paksoi

Roergebakken kip met mihoen en paksoi
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.0
    obv 6 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Gevogelte
  • Thais

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roerbakolie
  • ½ eetlepel gember, fijngehakt
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • ½ flesje wok essentials ketjap-sesam (Go•Tan)
  • 250 g mihoen
  • 2-3 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden

Verhit 3 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de gember tot hij gaat geuren. Bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin. Schep de ui en het witte deel van de paksoi erdoor en roerbak 3-4 minuten. Voeg dan ook het groene deel van de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Schenk de ketjap-sesamsaus erbij en warm het gerecht nog even goed door. Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de mihoen over diepe borden en schep het kipgerecht erop. Strooi de gebakken uitjes erover. Lekker met kroepoek.

Het ledenrecept 'Roergebakken kip met mihoen en paksoi' wordt je aangeboden door Esther Jansen.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken