okoko receptenreceptmeer groepenledenroergebakken kip met mihoen en paksoi

Roergebakken kip met mihoen en paksoi

Roergebakken kip met mihoen en paksoi
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.0
    obv 6 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Gevogelte
  • Thais

Ingrediënten

  • 3 eetlepels roerbakolie
  • ½ eetlepel gember, fijngehakt
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • ½ flesje wok essentials ketjap-sesam (Go•Tan)
  • 250 g mihoen
  • 2-3 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden

Verhit 3 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de gember tot hij gaat geuren. Bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin. Schep de ui en het witte deel van de paksoi erdoor en roerbak 3-4 minuten. Voeg dan ook het groene deel van de paksoi toe en roerbak 1 minuut. Schenk de ketjap-sesamsaus erbij en warm het gerecht nog even goed door. Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de mihoen over diepe borden en schep het kipgerecht erop. Strooi de gebakken uitjes erover. Lekker met kroepoek.

Het ledenrecept 'Roergebakken kip met mihoen en paksoi' wordt je aangeboden door Esther Jansen.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Vis uit blik

    Vis uit blik

    In 'Vis uit blik' laat Bart van Olphen je zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt, van tonijn, zalm, krab... bekijk 'Vis uit blik'

  • Kookboek Viva Arabia

    Viva Arabia

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in... bekijk 'Viva Arabia'

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

bekijk alle kookboeken