Slagroomtoetje met koffielikeur en mokkaschuim

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 4 glaasjes koffielikeur
  • 200 g mokkaschuim (supermarkt of warme bakker)

Bereiden

Meng in een kom de koude slagroom, de suiker en de likeur en klop de slagroom met een mixer tot hij dik en lobbig is. Zet de slagroom tot gebruik in de koelkast. Verkruimel vlak voor het serveren het mokkaschuim door de slagroom (niet alles al te fijn: je hebt wat stukjes nodig ter wille van de textuur, maar ook verpulverde stukjes). Schep het slagroom-mokkamengsel in vier coupes of sorbetglazen.

Extra benodigd

Mixer, 4 coupes of sorbetglazen

Bron

Het recept 'Slagroomtoetje met koffielikeur en mokkaschuim' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • jDa's pas lekker!

    reageren

  • anne-miekeLijkt me lekker alleen vraag ik me af of de hoeveelheid suiker wel klopt.

    reageren