Stoofpotje van sperziebonen met varkensvlees

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g varkensvlees, in blokjes
  • 500 g sperziebonen, gehalveerd
  • 4 aardappelen, in blokjes
  • 3 eetlepels pindakaas
  • ½ eetlepel ketjap manis

Bereiden

Verhit in een braadpan de boter en fruit de ui. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg het aan de ui toe. Bak het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en 200 ml water toe. Roer de pindakaas erdoor en smoor de sperziebonen met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met ketjap manis, zout en peper.

Bron

Het recept 'Stoofpotje van sperziebonen met varkensvlees' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Ingeborg. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • AnnieBeste Ingeborg, Ik heb het recept sperziebonen met varkensvlees gemaakt, maar ik had geen pindakaas in huis dus heb ik silisaus gebruikt ik weet niet hoe het gesmaakt zou hebben met pindakaas maar met de silisaus was het overheerlijk. Groet Annie.

    reageren