Muesli met kersen en chiazaad

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 g havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 30 g gedroogde kersen
  • 400 ml melk
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 appel, geraspt of in smalle reepjes gesneden
  • 10 g geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel honing

Voorbereiden

Roer in een grote kom de havermout, het chiazaad, de kersen, de melk en het vanille-extract door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en laat het mengsel een nacht lang in de koelkast weken.

Bereiden

Roer het mengsel, vlak voordat je dit gerecht gaat serveren, nog een keer goed door en verdeel het over twee kommen. Voeg de geraspte appel en de amandelen toe, en besprenkel met honing.

Als je niet alles van deze muesli gebruikt, kun je deze twee dagen in een luchtdicht afsluitbare glazen pot bewaren of in een koeltasje meenemen om hem later op de dag op te eten.

Extra benodigd

Plasticfolie

Variatietip

In plakjes gesneden peer en gedroogde pruimen zijn prima alternatieven voor de geraspte appel en gedroogde kersen, die in dit recept gebruikt worden.

Kookboek

Het recept 'Muesli met kersen en chiazaad' is afkomstig uit het kookboek...

Havermout

Amy Ruth Finegold

In 'Havermout' staan meer dan 30 heerlijke recepten met superfood-havermout: van heerlijke ontbijtjes tot snacks en drankjes. Of het nu gekookt, geweekt... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Muesli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!