Geroosterde pompoen met gebakken witlof en Fruitfilets

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, in blokjes van 2 cm
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse salie, fijngesneden
  • 5 rode uien, ongeschild
  • 4 stronkjes witlof
  • balsamicoazijn
  • 2 pakjes (4 stuks) Alpro soya Fruitfilets

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie, knoflook, salie en zout en peper. Leg de hele rode uien met schil in de ovenschaal bij de pompoen. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven, tot de pompoen mooi bruin is.

Snijd ondertussen de stronkjes witlof in de lengte door de helft, verwijder het hart en snijd de witlof in grove schuine stukken.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en doe er de gesneden witlof bij. Bak de witlof goudbruin en breng op smaak met zout, peper en een scheutje balsamicoazijn.

Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven. Verwijder de schil van de rode uien, snijd ze in partjes en bestrooi ze met peper en zout. Meng ze vervolgens weer met de geroosterde pompoen. Zet de ovenschaal daarna even terug in de oven, om alles warm te houden.

Bak de Alpro soya Fruitfilets 4 minuten om en om bruin in een pan met een beetje olie.

Serveer de Alpro soya Fruitfilets met de geroosterde pompoen en witlof.

Bron

Het recept 'Geroosterde pompoen met gebakken witlof en Fruitfilets' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!