Mediterrane toast

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ aubergine (ca. 150 g), in kleine blokjes
  • 2 tomaten (ca. 250 g), in kleine blokjes
  • 35 g zwarte olijven zonder pit, gehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
  • 6 sneetjes witbrood (casinobrood)
  • 150 g Arla Apetina witte kaasblokjes in olie, uitgelekt

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de aubergine hierin ca. 2 minuten. Voeg de tomaten toe en verwarm nog 1 minuut.

Doe het aubergine-tomatenmengsel in een schaal en roer er de olijven, het basilicum, zout en peper door. Laat het mengsel afkoelen.

Rooster de sneetjes brood onder de grill.

Schep de kaasblokjes door het afgekoelde tomatenmengsel. Verdeel de vulling over de sneetjes brood en gratineer de toast ca. 10 minuten onder de grill totdat de kaas goudbruin van kleur is. Garneer met basilicumblaadjes en serveer de toast lauwwarm.

Bron

Het recept 'Mediterrane toast' wordt je aangeboden door Arla

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!