Chili met kip, bonen en tomatenblokjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • ½ eetlepel gemalen komijn (djinten)
  • 500 g kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 390 g Heinz Tomatenblokjes met knoflook
  • 1 blik rode bonen (kidneybonen, ca. 400 g), uitgelekt
  • 2 eetlepels gehakte koriander

Bereiden

Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipoeder en komijn 2 minuten.

Schep de blokjes kip erdoor en roerbak 4 minuten op een hoge stand tot ze goudbruin zijn.

Meng de tomatenblokjes met knoflook erdoor en verwarm 4 minuten.

Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken.

Bestrooi de chili met de koriander en serveer.

Lekker met naanbrood of tortillachips en tomaten-komkommersalade.

Variatietip

Vervang Heinz Tomatenblokjes met knoflook door Heinz Tomatenblokjes of Heinz Gepelde Tomaten.

Bron

Het recept 'Chili met kip, bonen en tomatenblokjes' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Reacties op dit recept

  • astridLekker, makkelijk gerechtje. Lekker om een ovenschaal met tortillachips en een dikke laag kaas in de oven te doen en deze saus er dan over te gooien!

    reageren