Gazpacho

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine komkommer, geschild, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml groente- of kruidenbouillon (desgewenst)
  • 400 g Heinz Gepelde Tomaten
  • 500 ml Heinz Gezeefde Tomaten
  • enkele blaadjes basilicum

Bereiden

Pureer de sjalotjes, komkommer, knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk er, als je de soep te dik vindt, de bouillon bij.

Voeg de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten met sap toe en pureer alles tot een gladde soep.

Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de soep in de koelkast goed koud worden.

Serveer de soep in glazen of kommen, gegarneerd met een blaadje basilicum.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Variatietip

Vervang Heinz Gezeefde Tomaten eens door Heinz Tomato Frito en Heinz Gepelde Tomaten door Heinz Tomatenblokjes (met knoflook of met basilicum en oregano).

Bron

Het recept 'Gazpacho' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • ChristianeDe soep blijft te dik, zou ik er water bijdoen?

    reageren