Gegrilde zalm met zelfgemaakte tomatensaus

Gegrilde zalm met zelfgemaakte tomatensaus
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.7
    obv 11 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vis
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 10 tomaten
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 eetlepels Heinz Tomato Frito
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
  • 4 zalmmoten
  • ½ bosje basilicum, fijngehakt

Bereiden

Ontvel de tomaten: dompel ze enkele seconden in kokend water en trek het velletje eraf. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de tomaatblokjes met de tomato frito, tijm en rozemarijn erdoor en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.

Bestrijk de zalmmoten heel dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 3-4 minuten per kant, zodat ze mooi bruine strepen hebben en van binnen nog net rosé zijn.

Roer het basilicum door de tomatensaus en breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de zalm op warme borden en schep de zelfgemaakte tomatensaus erover. Lekker met risotto.

Extra benodigd

Grillpan

Het recept 'Gegrilde zalm met zelfgemaakte tomatensaus' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • chris Dit recept is gewoonweg heerlijk, simpel en was zeer goed in smaak gevallen voor heel het gezin. Misschien nog wat cayennepeper bijkruiden daar de tomaten niet zo veel van smaak waren. Daarbij nog wat pasta naar vrije keuze en dit was gewoonweg af. Groetjes
    reageren
  • Suzanne We hebben ook gesmuld van dit recept.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken