Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g (mager) rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 100 g paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak Heinz Tomato Frito (375 g)
  • 1 pak Heinz Tomatenblokjes (390 g)
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt

Bereiden

Meng het gehakt in een kom met het ei, de ui, knoflook, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Verdeel het gehakt in 24 gelijke porties.

Druk in elk stukje gehakt een blokje mozzarella en vorm het gehakt met vochtige handen tot een balletje. Wentel de balletjes door het paneermeel.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin en bijna gaar.

Voeg de tomato frito, tomatenblokjes en rozemarijn toe. Laat de gehaktballetjes 10-15 minuten zachtjes sudderen in de tomatensaus.

Roer het basilicum door de saus. Serveer met pasta en een frisse salade.

Bron

Het recept 'Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Reacties op dit recept

  • lidiaStop ze niet in de oven. Dan loopt alle mozzarella eruit...

    reageren

  • AnnekeHeel heel heel erg lekker!

    reageren