Toscaanse tomatenminestrone

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g hamreepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 g wortel, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 375 ml Heinz Tomato Frito
  • 1 liter bouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 100 g schelpjespasta
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en bak daarin de ui, de helft van de ham, de helft van de champignons, de wortel en de knoflook 3 minuten.

Voeg de tomato frito, de bouillon en rode wijn toe en kook zachtjes 15 minuten. Pureer de soep.

Verwarm de soep en kook hierin de pasta, de rest van de champignons en doperwten ca. 8 minuten. Voeg de rest van de hamreepjes toe.

Serveer de soep, bestrooid met Parmezaanse kaas en peterselie. Lekker met focaccia of ciabatta.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang Heinz Tomato Frito eens door Heinz Gezeefde Tomaten of Heinz Gepelde Tomaten.

Bron

Het recept 'Toscaanse tomatenminestrone' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Reacties op dit recept

  • FritsBeetje flauw maar goede maaltijdsoep.

    reageren

  • JoanLekkere voedzame soep. Goed op smaak brengen met kippenbouillon, peper en Parmezaanse kaas. Korst van de Parmezaanse kaas heb ik meegekookt. Voor het pureren verwijderen.

    reageren