Aardappelsoep met prei en spekjes

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 pakje Honig Franse Uiensoep
  • 500 g aardappelen, in blokjes
  • 2 dunne preien, in dunne ringetjes
  • 100 g magere spekreepjes
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • nootmuskaat (eventueel)

Bereiden

Bereid de uiensoep volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg zodra de soep kookt de aardappelblokjes en de helft van de prei toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. Kook de soep met het deksel schuin op de pan gedurende ca. 15 minuten.

Bak de spekreepjes zachtjes uit.

Pureer de aardappel-preisoep met de staafmixer tot deze glad gebonden is. Roer de rest van de preiringetjes, de spekjes en de peterselie door de soep. Voeg eventueel zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang de spekreepjes door hamreepjes of gerookte kipreepjes.

Bron

Het recept 'Aardappelsoep met prei en spekjes' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Reacties op dit recept

  • gzo maak je van een lekker honigpakje soep,een nog vaal fijner smaakvoller,geheel.

    reageren

  • gik bedoelde veel smaak voller geheel. ik tikte in mijn vorige reactie,een tik/fout.

    reageren

  • jennywaar heb je het pakje voor nodig? Dit kun je ook zonder mix> Minder e-nummers en waarschijnlijk ook lekkkerder.

    reageren

  • IsabelTja, het recept wordt aangeboden door Honig, vandaar het pakje uiensoep. Maar deze soep is nog lekkerder als je zelf een paar uien en een teentje knoflook snippert, deze meebakt met de prei en er vervolgens bouillon bij doet. Sorry Honig... :)

    reageren