Aspergesoep met ham en witte wijn

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 pakje Honig Limburgse Asperge-crèmesoep
  • 150 g dunne asperges, in stukjes, of 1 blikje aspergepunten, in stukjes
  • 75 g achterham, in reepjes
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Bereid de Limburgse Asperge-crèmesoep volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Voeg zodra de soep kookt de aspergestukjes toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Voeg tegen het einde van de kooktijd de ham toe en laat dit even meekoken. (Voeg asperges uit blik tegelijk met de ham toe).

Roer de witte wijn en peterselie door de soep en breng deze eventueel op smaak met zout en peper.

Bron

Het recept 'Aspergesoep met ham en witte wijn' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Reacties op dit recept

  • tonEen pakje kant en klare soep gebuiken als basis vind ik "not done". Een fantasieloos recept. Maak gewoon een mooie verse gebonden aspergesoep (dit is al een mooi produkt op zich) met als extra ingredienten wijn en ham.

    reageren

  • JolandaHelemaal eens Ton. Net als asperges uit pot :-( Ik doe de schillen van de asperges in het kookvocht van de (vooraf gekookte) asperges. Een roux maken van roomboter, bloem en 500ml bouillon. Kookvocht zeven, roux toevoegen, en afmaken met room, peper en tot slot de verse asperges.

    reageren

  • BarberaIk vind die Limburgse aspergesoep van Honig veel te dik. Zeker na een nacht in de koelkast is het een klodderige pap. daar helpt geen knutselen aan met eigen asperges. Bovendien vind ik ze tamelijk smakeloos. Dit is geen kwetsende reactie, maar een kritiek waar u als fabrikant voordeel mee kunt doen door de receptuur te veranderen...Barbera Oranje (fijnproefster)

    reageren