Couscous met kip, pruimen en kaneel

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 pak Honig Couscous
  • 4 kipkarbonades
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 zakje gedroogde pruimen (250 g), in stukken
  • 1 kaneelstokje, in stukken gebroken of een theelepel gemalen kaneel
  • 1 zakje witte amandelen (45 g)
  • Honig Allesbinder

Bereiden

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipkarbonades rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze even mee.

Voeg de pruimen, het kaneelstokje, de amandelen en 200 ml water toe en stoof alles in ca. 25 minuten gaar. Bind het kookvocht eventueel met allesbinder.

Serveer de kip bij de couscous.

Bron

Het recept 'Couscous met kip, pruimen en kaneel' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!