Lasagne met spinazie en mozzarella

Lasagne met spinazie en mozzarella
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 50
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 10 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 2-3 eetlepels olie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 pakje Honig Mix voor Lasagnesaus
  • 125 g Honig Lasagnebladen
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • 300 g gekookte spinazie
  • 150 g mozzarella, in plakjes
  • peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC (heteluchtoven op 180 ºC).

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt snel rul en bruin. Meng de mix met 1 liter koud water en voeg deze aan het gehaktmengsel toe. Breng de mix al roerend aan de kook en laat deze ca. 1 minuut zachtjes koken.

Vet een rechthoekige ovenschaal in. Doe de saus, lasagnebladen, belegen kaas en spinazie om en om in de schaal. Leg de lasagnebladen telkens kruislings op elkaar. Begin en eindig met een laagje saus. Leg de plakjes mozzarella in het bovenste laagje saus.

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en mooi bruin. Garneer met peterselie.

Het recept 'Lasagne met spinazie en mozzarella' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • Nettie Gemaakt met spinazie à la crème en blokjes salami erbij. Iets minder water gebruikt. Heerlijk!
    reageren
  • Suzanne Het was lekker.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken