Pasta met kip in een noten-cognac-roomsaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 350 g Honig Vezelrijk Farfalle
  • 400 g kipfilet, in stukjes
  • 1 eetlepel tijm
  • 25 g boter of margarine
  • 100 g pecannoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels cognac of vieux
  • 200 ml koksroom
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

Bestrooi de stukjes kip met tijm, peper en zout. Verwarm de boter in een hapjespan. Bak de kip in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Bak de noten 1 minuut met de kip mee.

Zet het vuur laag en voeg de cognac toe. Laat dit even koken. Voeg de room toe en breng de saus al roerend saus aan de kook. Breng de saus pittig op smaak met peper en zout.

Schep de saus op de pasta en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

Bron

Het recept 'Pasta met kip in een noten-cognac-roomsaus' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!