Roerbakmie met peultjes, broccoli en biefreepjes

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 pak Honig Roerbakmie
  • 2-3 eetlepels olie
  • 250 g mals rundvlees, in smalle reepjes (bv. biefstuk of rosbief)
  • 100 g peultjes
  • 150 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 pakje Honig Mix voor Roerbakmie
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Bereiden

Kook de roerbakmie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de olie in een braadpan of wok. Bak het rundvlees zeer kort op hoog vuur bruin en schep het uit de pan.

Voeg de peultjes en de broccoliroosjes toe en bak deze ca. 5 minuten op matig hoog vuur. Voeg 100 ml water en de mix toe en verhit het geheel, al omscheppend, ca. 1 minuut.

Voeg de roerbakmie en het rundvlees toe en roerbak het gerecht op hoog vuur droog.

Voeg op het laatst de lente-uitjes toe en breng het gerecht op smaak met de sojasaus, suiker en rijstwijn/sherry. Garneer het gerecht met de cashewnoten.

Bron

Het recept 'Roerbakmie met peultjes, broccoli en biefreepjes' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!