okoko receptenreceptpartnersmieleaardappel-rucola soufflé

Aardappel-rucola soufflé

Aardappel-rucola soufflé
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 55
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering6.9
    obv 14 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 266 kcal
  • 12 g eiwit
  • 11 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50 g kruidenboter
  • 150 g rucola, in reepjes
  • 250 g kwark
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren, losgeklopt
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze (met een pureestamper). Fruit de uien in de kruidenboter. Roer de reepjes rucola met de ui, kwark, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en nootmuskaat door de gepureerde aardappelen. Schep de massa in ingevette soufflépotjes en gratineer ze onafgedekt in 25-30 minuten goudgeel in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Extra benodigd

6 soufflépotjes

Het recept 'Aardappel-rucola soufflé' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life.

reacties op dit recept

  • g Echt ontzettend lekker.

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Onmisbare klassiekers

    Onmisbare klassiekers

    Wie kan die old-time favorites uit moeders keuken weerstaan? Zelfgemaakte frietjes, risotto, paella... Smul van 85... bekijk 'Onmisbare klassiekers'

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

bekijk alle kookboeken