Aardappel-rucola soufflé

Aardappel-rucola soufflé
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 55
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 6.9
    obv 14 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 266 kcal
  • 12 g eiwit
  • 11 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50 g kruidenboter
  • 150 g rucola, in reepjes
  • 250 g kwark
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren, losgeklopt
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze (met een pureestamper). Fruit de uien in de kruidenboter. Roer de reepjes rucola met de ui, kwark, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en nootmuskaat door de gepureerde aardappelen.

Schep de massa in ingevette soufflépotjes en gratineer ze onafgedekt in 25-30 minuten goudgeel in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Extra benodigd

6 soufflépotjes

Het recept 'Aardappel-rucola soufflé' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • g Echt ontzettend lekker.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken