Kabeljauw schotel

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 411 kcal
  • 44 g eiwit
  • 25 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • 75 g jong belegen kaas, geraspt

Bereiden

Snijd de kabeljauwfilet in royale stukken en leg ze in een ovenschaal.

Meng de ui met de tomatenpuree, room, zout, citroensap, knoflook, eierdooier en paprikapoeder en schenk over de vis.

Bestrooi met kaas en verwarm onafgedekt 40-50 minuten in de oven op 170-190 °C.

Bron

Het recept 'Kabeljauw schotel' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • RieIk heb dit recept gemaakt en het was lekker, maar ik neem aan dat de oventijd veel te lang was. De volgende keer doe ik het tenmiste korter, want ondanks afdekken was de smeuigheid er af.

    reageren

  • BarbaraDit is een heerlijk recept. Ook voor diegenenen die geen liefhebber van vis zijn. Heb alleen wat meer kaas gebruikt en de oventijd 40 minuten aangehouden.Heeeerlijk.

    reageren