Meringues met aardbeien en kersen

Meringues met aardbeien en kersen
  • 18
    stuks
  • 0
    min voorbereiden
  • 3
    uur bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.6
    obv 7 waarderingen
  • Gebak
  • Vegetarisch
  • Overige keukens

bevat per portie

  • 94 kcal
  • 2 g eiwit
  • 6 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 ml eiwit (van 4-5 eieren)
  • sap van 1 citroen
  • 100 g poedersuiker
  • rode en groene levensmiddelenkleurstof
  • aardbeien
  • morellen
  • 250 ml slagroom, stijfgeklopt

Bereiden

Klop de eiwitten en het citroensap stijf en voeg daarbij tot slot de poedersuiker langzaam toe. Doe ca. 1/3 van de massa in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde bakplaat taartjes (Ø 8 cm). Roer door een ander derde deel een paar druppels rode en door de rest een paar druppels groene kleurstof. Spuit hiervan eveneens taartjes.

Zet de bakplaat 150-180 minuten in de oven op 90-100 °C. De meringues worden in feite gedroogd en niet gebakken. Ze moeten droog zijn, maar niet bruin.

Maak de taartjes na het afkoelen los van het bakpapier, beleg met de vruchten en garneer met slagroom. Serveer direct.

Extra benodigd

Spuitzak, bakpapier

Het recept 'Meringues met aardbeien en kersen' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken