Paté van zalmforel

  • 10 personen
  • 85 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 223 kcal
  • 17 g eiwit
  • 24 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 20 g boter
  • 750 g zalmforel
  • 90 g witbrood, ontkorst en in blokjes
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 350 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt

Voorbereiden

Fruit de ui in de boter. Houd 1zalmforelfilet apart, verdeel de rest in stukjes en doe bij de ui. Meng het brood met ei, nootmuskaat, zout, peper en de room. Roer de ui-vismassa erdoor en laat afgedekt 60 minuten intrekken.

Bereiden

Pureer het mengsel. Roer de dille erdoor. Schep de helft van de massa in een rechthoekige, ingevette (terrine)vorm. Leg de apart gehouden visfilet erop en bedek met de rest van de massa.

Zet de vorm afgedekt in een met 1 liter water gevulde braadslee in de oven en verwarm 50-60 minuten op 160-180 °C. Serveer de paté warm of koud in plakken gesneden met geroosterd brood.

Extra benodigd

Blender

Bron

Het recept 'Paté van zalmforel' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!