Pinchos van gemarineerde kip

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 6 lange takken rozemarijn
  • 750 g kipfilet, in gelijke blokjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels grof gemalen koriander
  • 1 theelepel tijm
  • sap van 1 citroen
  • 200 ml olijfolie

Voorbereiden

Ris tot de top de blaadjes van de rozemarijntakjes en rijg er de blokjes kipfilet aan zoals aan een satéprikker. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Kooktijd: 20 minuten op kookstand 90 º C.

Haal de kipspiesen uit de oven en leg ze in een schaal om te marineren. Maak van de overige ingrediënten een marinade en schenk dit over de kipspiesen. Laat de kip 8 uur marineren terwijl u het regelmatig omdraait.

Bereiden

Dep het teveel aan marinade af en leg de pinchos op een hete barbecue of grill. Draai ze regelmatig om en bak ze goudgeel in ca. 10 minuten.

Serveer er eventueel een pittige tomatensaus bij. Lekker met een salade met groenten.

Extra benodigd

Stoomoven, barbecue of grill

Bron

Het recept 'Pinchos van gemarineerde kip' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!