Scholfilet in dillesaus

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 8 scholfilets
  • 4 eetlepels citroensap
  • 125 ml witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 zakjes sauce Hollandaise
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 100 g garnalen
  • 2 eetlepels dille
  • suiker

Bereiden

Spoel de visfilets onder koud water af en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap en doe ze in een stoomovenpan met gaatjes. Doe de wijn en het laurierblaadje in een stoomovenpan zonder gaatjes en schuif deze onder de vis in de stoomoven. Op deze manier wordt het visvocht met de wijn vermengd. Kooktijd: 8 minuten op kookstand 100 °C.

Leg de inhoud van het zakje sauce Hollandaise aan met de crème fraiche en roer door het kookvocht. Voeg de garnalen en dille toe en breng op smaak met peper, zout en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.

Leg de visfilets voorzichtig in de saus en schuif terug in de stoomoven om te verwarmen. Kooktijd: 4 minuten op kookstand 100 °C.

Extra benodigd

Stoomoven

Variatietip

Gebruik in plaats van scholfilet schelvisfilet.

Bron

Het recept 'Scholfilet in dillesaus' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!