Zeetong in garnalenboter

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 283 kcal
  • 32 g eiwit
  • 13 g vet
  • 7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 zeetongfilets (à 200 g)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 g garnalenboter
  • 30 g bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml slagroom
  • 100 g garnalen
  • 50 g stoneleeks
  • 1 tomaat, ontveld en in stukjes

Bereiden

Besprenkel de zeetongfilets met citroensap, breng met zout en peper op smaak en leg in een schaal. Kneed de garnalenboter met de bloem en voeg in niet te kleine stukken toe. Voeg de wijn, 250 ml water, room, garnalen, stoneleeks en tomaat toe en roer door.

Verwarm afgedekt ca. 8 minuten op 850 watt in de magnetron. Neem de visfilets uit de schaal, roer de saus glad, breng met zout, peper en desgewenst een snufje suiker op smaak. Schenk de saus over de filets.

Bron

Het recept 'Zeetong in garnalenboter' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!