Chili con carne en rijst met maïs

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g Silvo Parboiled rijst
  • 20 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • ½ rode Spaanse peper, in kleine reepjes
  • 500 g gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 g
  • 1 zakje Silvo Kruidenmix Chili Con Carne
  • 500 g bruine bonen (pot of blik), uitgelekt
  • 1 blikje maïskorrels (150 g), uitgelekt

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laat intussen de boter lichtbruin worden en fruit de ui, paprika en Spaanse peper even. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Pers de knoflook erboven uit en roer de tomatenpuree erdoor.

Roer 300 ml water en de kruidenmix door elkaar, schenk het bij het gehakt en breng het geheel al roerend aan de kook.

Voeg de bonen toe, roer af en toe om en laat ca. 15 minuten goed doorwarmen.

Meng de maïskorrels door de gekookte rijst en serveer samen met de chili.

Bron

Het recept 'Chili con carne en rijst met maïs' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Mike....kruidenmix van Silvo....? Dat valt mij dan weer wat tegen.

    reageren

  • jokeHelp. Ik woon in Turkije en daar krijg ik geen kant en klare Silvo kruidenmix.

    reageren

  • Leo.Helaas waar is het oude recept Chili con carne met de losse ingrediënten, zonder al die kant en klaar zakjes heb ik meer het idee en gevoel creatief en ontdekkend bezig te zijn. Vriendelijke groeten en creativiteit gewenst.

    • redactie okoko receptenZie hier voor een goed recept zonder pakjes en zakjes.

    reageren