Fusilli met zeepaling

Fusilli met zeepaling
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 1
    uur bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.6
    obv 7 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vis
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 600 g zeepalingfilet
  • 2 mooie stevige en glanzende, gestreepte aubergines
  • olijfolie om te bakken
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 320 g fusilli
  • olijfolie extra vergine om te besprenkelen
  • gemalen szechuanpeper

Bereiden

Vraag de vishandelaar om mooie zeepalingfilet. Spoel de filet onder de koude kraan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Snijd de filet in stukken. Wikkel deze in aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast.

Was de ongeschilde aubergines en snijd het vruchtvlees overlangs in plakken van ½ cm dik. Snijd deze plakken in blokjes. Bak de aubergineblokjes aan in een koekenpan met wat olijfolie tot ze beginnen te verkleuren: ze moeten krokant van buiten en zacht van binnen zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met een beetje zout en zet ze weg.

Bak in dezelfde koekenpan én in dezelfde olie de pijnboompitten en rozijnen goudbruin. Houd ze even apart.

Bak in dezelfde pan en olie de stukken paling op hoog vuur. Ze mogen niet verkleuren en ze moeten zacht blijven (het bakken gaat sneller dan je denkt, dus let goed op).

Kook de fusilli in een grote pan met kokend water met een snufje zout. Giet de pasta af zodra hij al dente is en verwarm hem samen met de andere ingrediënten (aubergines, pijnboompitten, rozijnen en paling) nog even in de koekenpan. Besprenkel de pasta met wat olijfolie en strooi er wat szechuanpeper over. Breng eventueel nog op smaak met fleur de sel. Roer alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

Verdeel de pasta over de borden.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Zeepaling

'Ik ben dol op het stevige en smakelijke vlees van zeepaling. Ik vraag mijn vishandelaar altijd of hij een filet uit het midden wil snijden: heel vlezig, graatloos en uitermate geschikt om te bakken. Dit recept is verrijkt met het zoetige en zachte vruchtvlees van de aubergine. Die zoete smaak wordt nog eens versterkt door de rozijnen en de pijnboompitten. Ten slotte heeft de szechuanpeper tot taak die zoetheid op een niet al te overdonderende wijze te compenseren. Deze peper is minder zurig en scherp dan zwarte peper en hij prikkelt het gehemelte op een aangename manier.' - Alba Pezone

Kookboek

Het recept 'Fusilli met zeepaling' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek De Italiaanse kookschool van Alba Pezone

De Italiaanse kookschool

Alba Pezone

Met deze box met 3 boeken waant iedere thuiskok zich een Italiaanse chef-kok. Deel 1 'Reis door Italië' neemt de lezer mee op een culinaire reis door Italië... lees verder

© Terra Lannoo.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken