hummus recepten

recept
waardering
Hummus

Hummus

Hummus is een van oorsprong Libanese of Syrische dip op basis van kikkererwten. Hummus heeft eerst de hele Arabische wereld voor zich ingenomen en is nu bezig is de rest van de wereld te veroveren. Het woord hummus is Arabisch voor kikkererwten en ook de naam van deze verrukkelijke, romige mezze. Je kunt hummus kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakte hummus is wel veel lekkerder.

Hummus recept

Kikkererwten uit blik zijn een prima uitgangspunt, maar zelfgekookte kikkererwten zijn een nog lekkerder basis voor hummus. (Laat daarvoor 125 g gedroogde kikkererwten vijf tot acht uur weken in 3 keer zoveel water, ververs het water en kook de kikkererwten met wat zout in anderhalf uur gaar.) Pureer 250 gram uitgelekte bonen met 1 à 2 teentjes knoflook, het sap van ½ citroen en een scheutje kookvocht in de blender of keukenmachine tot een gladde, romige massa. Voeg tijdens het pureren 3 tot 4 eetlepels geurige olijfolie toe. Of meng er voor hummus bi tahina 2 tot 3 eetlepels tahini of sesampasta door. Voeg naar smaak wat zout, gemalen komijn, gemalen koriander en een snufje cayennepeper toe en serveer de hummus in een diep bord, royaal besprenkeld met olijfolie en gegarneerd met wat paprikapoeder en platte peterselie.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken