Bechamelsaus

  • 250 ml saus
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Sauzen / dips
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 30 g bloem (2 eetlepels)
  • 300 ml melk
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Bereiden

Smelt de boter in een middelgrote steelpan; voeg de bloem toe en warm deze al roerend mee tot het mengsel schuimt en indikt.

Voeg geleidelijk al roerend de melk toe tot het mengsel kookt en indikt. Roer de nootmuskaat en een snufje zout door de saus.

(Als de bechamelsaus te dik is, klopt u er tot 60 ml warme melk door om de gewenste consistentie te bereiken.)

Tip

Dit recept gaat uit van 30 g boter, 30 g bloem en 300 ml melk. Dat kan ook 50 g boter, 50 g bloem en 500 ml melk zijn, of 25 - 25 - 250, net wat nodig is. De verhouding voor bechamelsaus is altijd 1 : 1 : 10.

Kookboek

Het recept 'Bechamelsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Sauzen & dressings

diverse auteurs

Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • JosefienWat flauw, moet er geen zout of bouillon in?

    reageren

  • JoskaJawel, er moet een snufje zout in de bechamelsaus, althans, dat lees ik ;)

    reageren