Chermoula

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1 theelepel fijngemalen komijn
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in plakjes
  • 1 theelepel saffraan
  • 2 eetlepels bladpeterselie, grof gesneden
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gesneden
  • sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie

Bereiden

Doe de knoflook, komijn, cayennepeper, paprikapoeder, Spaanse peper, saffraan, peterselie en koriander in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.

Roer het citroensap en de olijfolie erdoorheen tot u een grove pasta hebt. (U kunt dit ook met een grote vijzel doen.)

Doe in een grote kom, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

U kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee in te wrijven. Laat minimaal 20 minuten intrekken.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Chermoula' is afkomstig uit het kookboek...

Een maand in Marrakesh

Andy Harris

'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!