Custard

  • 1 portie
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Sauzen / dips
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 vanillepeul of 1 theelepel vanille-extract
  • 500 ml slagroom
  • 5 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 85 g suiker

Bereiden

Schraap de zaden uit 1 vanillepeul en doe de zaden en de peul samen met de slagroom in een pan. Breng langzaam aan de kook en haal onmiddellijk van het vuur, wanneer er aan de randen belletjes verschijnen.

Neem een kom en klop daarin de 5 eidooiers en het hele ei samen met de suiker tot een bleke en dikke massa. Klop de slagroom erdoor, zeef dit boven een schone pan en zet die op een laag vuur. Roer constant tot de custard dik wordt.

Opmerking

'Ik heb niets tegen kant-en-klare custard en toch is het leuk om zelf custard te maken en zelfgemaakte custard smaakt nog lekkerder. Zorg dat het mengsel niet te heet wordt, anders krijg je roerei. Zodra je denkt dat het mengsel dik genoeg is, moet je het van het vuur halen en zeven. Deze custard smaakt heerlijk met cake of met gestoofde vruchten.' - Gizzi Erskine

Kookboek

Het recept 'Custard' is afkomstig uit het kookboek...

Gizzi's keukenmagie

Gizzi Erskine

Gizzi Erskine biedt je niet alleen maar recepten, maar ze geeft jou - de kok - vertrouwen in de keuken. Alles komt aan bod, van het maken van eenvoudig pastadeeg en... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!