Zelfgemaakte chilisaus

  • 300 ml saus
  • 30 min
  • waardering 8
  • Sauzen / dips
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • 6 grote rode chilipepers, grof gehakt
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel vissaus (nam pla)
  • 2 eetlepels rijstazijn

Bereiden

Breng 200 ml water aan de kook.

Doe de chilipepers met de teentjes knoflook, de suiker, de vissaus en de rijstazijn bij het water. Laat 15 minuten zacht doorkoken.

Neem van het vuur en pureer in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus.

Breng de saus opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout.

Kookboek

Het recept 'Zelfgemaakte chilisaus' is afkomstig uit het kookboek...

Op de barbecue

Dominique Wynter

'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecuerecepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • LiesbethHoe lang kun je deze saus bewaren? Ik wil nl. meer maken en dan bewaren in potjes, (heb een overschot aan pepers aan mijn plant)

    reageren