Harira

  • 6 personen
  • 90 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • scheut olijfolie
  • 250 g lamsvlees zonder bot (lamsnek), in blokjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 200 g knolselderij, in blokjes
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 6 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt djinten (gemalen komijn)
  • 1 envelopje saffraan
  • 200 g linzen (eventueel uit pot)
  • 50 g witte rijst, gekookt
  • sap van ½ citroen, plus partjes om te serveren

Bereiden

Verwarm de olijfolie in een grote braadpan. Bak het lamsvlees rondom aan. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Schenk 2 liter water dat van de kook af is bij het vlees en de uien. Voeg de knolselderij, peterselie, de helft van de koriander, tomaten, kaneel, djinten en saffraan toe, maal er zwarte peper over en laat alles zonder deksel op een laag vuur ongeveer 30 minuten koken.

Voeg dan de linzen toe en kook nog 45 minuten. Voeg de rijst toe en breng de soep op smaak met peper, zout, citroensap. Verdeel de harira over zes kommen, strooi er de rest van de koriander over en geef er een partje citroen bij.

Extra benodigd

Grote braadpan (ca. 3 liter)

Tip

Als je linzen uit een pot neemt, hoef je die geen 45 minuten te koken. Voeg ze aan het einde toe en warm de harira goed door.

Kookboek

Het recept 'Harira' is afkomstig uit het kookboek...

Nieuwe hoge hakken in de keuken

Petra de Hamer & Tal Maes

In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Harira recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!