Wortel-pompoensoep

Wortel-pompoensoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.3
    obv 6 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • ½ flespompoen, in blokjes van 1 cm
  • 2 winterwortels, in blokjes van 1 cm
  • 1 theelepel geroosterde korianderzaadjes, gekneusd
  • 1 glas witte wijn (optioneel)
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 pak Alpro soya Reepjes licht gekruid
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en voeg dan de uien, knoflook en gember toe. Zet dit op een lage temperatuur aan, totdat het glazig wordt.

Voeg de pompoen en winterwortel toe aan het uienmengsel, samen met de gekneusde korianderzaadjes. Bak het geheel samen 5 minuten door en blus het dan met de witte wijn en de groentebouillon. Kook dit ca. 20 minuten op een lage temperatuur.

Pureer de soep en voeg dan de Alpro soya Reepjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.

Strooi voor het serveren een beetje peterselie over de soep.

Extra benodigd

Staafmixer

Het recept 'Wortel-pompoensoep' wordt je aangeboden door Alpro soya.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Vis uit blik

    Vis uit blik

    In 'Vis uit blik' laat Bart van Olphen je zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt, van tonijn, zalm, krab... bekijk 'Vis uit blik'

  • Kookboek Viva Arabia

    Viva Arabia

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in... bekijk 'Viva Arabia'

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

bekijk alle kookboeken