Eton mess met frambozen en hazelnoten

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,2
  • Nagerecht
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels hazelnoten
  • 115 g frambozen
  • 3 eetlepels hazelnootlikeur, bijv. Frangelico (naar keuze)
  • 250 ml slagroom
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 2 kant-en-klare meringues, in stukjes

Bereiden

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op matig vuur onder regelmatig roeren in 2-3 minuten lichtbruin. Laat ze direct op een bord glijden om af te koelen.

Houd 4 frambozen achter voor de garnering en doe de rest in een kom. Voeg de likeur (indien gebruikt) toe en plet de frambozen voorzichtig met een vork.

Doe de room met het vanille-extract in een grote kom en klop hem met een elektrische mixer tot zachte pieken.

Spatel het frambozenmengsel en de meringues door de room en verdeel het geheel over vier glazen of kommen. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten, garneer met de hele frambozen en serveer direct.

Extra benodigd

Mixer

Kookboek

Het recept 'Eton mess met frambozen en hazelnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Yummy, desserts in 5 tot 30 minuten

Caroline Brewester

Chocoladefondantpuddinkjes die smelten op je tong, bosbessentaart barstensvol zoet en sappig fruit, krokante bananenbeignets gedoopt in toffeesaus... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Eton mess recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!