Griekse yoghurt met honing en zelfgemaakte muesli

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g Griekse yoghurt
  • 4 koffielepels honing
  • voor de muesli
  • 200 g havervlokken
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel pecannoten (of hazelnoten of hele macadamianoten)
  • 1 eetlepel zonnebloempitjes
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 200 ml appelsap
  • 1 eetlepel gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel gedroogde pruimen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel gedroogde appels
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de havervlokken, de amandelen, de pecannoten en de zonnebloempitjes door elkaar. Voeg de honing, de ahornsiroop, de zonnebloemolie, de kaneel, het appelsap en een mespuntje zout toe. Meng opnieuw alles door elkaar. Leg het mengsel op een ovenplaat en rooster het 30 minuten in de oven.

Haal de ovenplaat uit de oven. Meng de abrikozen met de pruimen, de rozijnen, de appels en de kokos. Roer er het notenmengsel door. Zet deze mengeling 10 minuten op een ovenplaat in een oven van 160 °C.

Haal de ovenplaat uit de oven. Meng goed zodat de zaden niet aan elkaar gaan plakken en zet opnieuw 20 minuten in een oven van 160 °C.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Schep telkens 2 eetlepels muesli in vier glazen. Voeg de Griekse yoghurt toe en giet er de honing over.

Tips

Geef er een in vieren gesneden verse vijg bij. U kunt de muesli tot drie weken in een luchtdichte doos bewaren.

Kookboek

Het recept 'Griekse yoghurt met honing en zelfgemaakte muesli' is afkomstig uit het kookboek...

Feestelijk slank

Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren

Lukt het om een viergangenmenu te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit boek kiest. Lente... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Griekse yoghurt recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!