Schelvis met wortelen en zilveruitjes

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 400 g jonge wortelen, in blokjes
  • olijfolie
  • 800 g schelvis
  • 100 g zilveruitjes
  • tijm
  • 200 ml witte wijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • bieslook naar smaak, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

Kook de wortelblokjes in 5 tot 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken.

Bestrijk een ovenschaal met olie en leg er de vis in. Schik de wortelen en de zilveruitjes rond de vis. Kruid met tijm en peper. Giet de wijn erover. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Verhit olie in de wok en roerbak de knoflook met de champignons. Meng de rijst erdoor.

Haal de vis uit de oven, bestrooi met gehakte bieslook en dien op met de rijst en de groenten.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Schelvis met wortelen en zilveruitjes' is afkomstig uit het kookboek...

Vis in 30 minuten

diverse auteurs

Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten bovendien kunnen ze... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Schelvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!