Varkenshaas met bacon en sinaasappel

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 330 kcal
  • 28 g eiwit
  • 23 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 varkenshaasjes, in ½ cm dikke plakjes
  • 50 g boter
  • 100 g bacon, in stukjes
  • 1 theelepel anijszaadjes

Bereiden

Schil de sinaasappels dik, zodat ook de witte velletjes eraf zijn. Snijd boven een kom de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.

Bestrooi de plakjes varkenshaas met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de bacon 3 minuten. Voeg de varkenshaas toe en bak het vlees in 3 minuten aan beide kanten bruin. Roer het opgevangen sinaasappelsap en de anijszaadjes erdoor en verhit alles nog 1 minuut. Schep de partjes sinaasappel erdoor.

Lekker met een warme aardappelsalade.

Bron

Het recept 'Varkenshaas met bacon en sinaasappel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sunny Forest | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Varkenshaas recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!