Gepofte aardappel met tonijn en bieslook

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 14 waarderingen

Bevat per portie

237 kcal
20 g eiwit
1 g vet
39 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 grote pofaardappelen
  • 250 g Hüttenkäse
  • ½ eetlepel bieslook, zeer fijngesneden
  • 200 g tonijn op water (uit blik), van goede kwaliteit, uitgelekt
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 3 lente-uitjes, zonder groen, in ringetjes
  • Tabasco
  • een groene salade, om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Prik de aardappelen in met een vork. Zet ze direct op een rooster op de bovenste richel in de oven en pof ze zacht in 1 tot 1 uur en 15 minuten.

Meng ondertussen de Hüttenkäse met het bieslook, de tonijn, de bleekselderij en de lente-uitjes. Breng op smaak met zout en peper.

Maak, als je de gepofte aardappels gaat opdienen, een diep kruis in de bovenkant en schep de vulling erop. Besprenkel met een paar druppels Tabasco en geef er een groene salade bij.

Kookboek

Het recept 'Gepofte aardappel met tonijn en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker & licht

Goede, gezonde recepten die overheerlijk smaken: 'Lekker & licht' staat er vol mee. 101 heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je helpen fit te

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Vankad | Shutterstock.com

Gepofte aardappelen tips