Bombay-aardappels uit de airfryer

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g iets kruimige aardappels
  • oliespray
  • voor de saus
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • ½ theelepel zwart mosterdzaad (o.a. toko)
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel asafoetidapoeder (duivelsdrek, o.a. toko)
  • 20 verse of vers ingevroren curryblaadjes (o.a. toko)
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 groene jwalapepers of rawits, fijngehakt
  • 1 eetlepel knoflook-gemberpasta (o.a. toko)
  • 1 theelepel Kashmirichilipoeder (o.a. toko), of naar smaak
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 125 ml gezeefde tomaten
  • koriander, blaadjes geplukt, ter garnering

Bereiden

Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2,5 cm. Leg de aardappelblokjes in een kom, bedek met water en laat 10 minuten staan. Roer met je hand door het water voordat je de aardappelblokjes afgiet. Giet de aardappelblokjes af in een zeef, dep droog met keukenpapier en zet apart.

Verwarm de airfryer voor tot 200 °C.

Spray olie in het mandje van de airfryer en verdeel de aardappelblokjes over de bodem van het mandje. Misschien moet je de aardappelblokjes in porties bakken als het mandje niet zo groot is, want het is belangrijk dat de lucht goed kan circuleren. Spray olie op de aardappelblokjes en bak af en toe omscheppend 20 minuten, tot ze krokant en gaar zijn. Schep de aardappelblokjes op een bord en zet apart.

Plaats het bakaccessoire of een andere geschikte metalen bakvorm in het mandje van de airfryer, schenk de 2 eetlepels olie voor de saus erin en verhit 2 minuten. Roer het zwarte mosterdzaad erdoor en bak 1 minuut, tot de olie borrelt. Voeg het komijnzaad, asafoetidapoeder en de curryblaadjes toe en bak 1 minuut. Roer dan de rode ui, chilipepers, knoflook-gemberpasta, het chilipoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder erdoor en bak 3 minuten.

Voeg de gezeefde tomaten toe, roer goed door en verwarm 5 minuten. Roer de gebakken aardappelblokjes erdoor en bak nog 5 minuten, tot de aardappelblokjes heet zijn en met de dikke saus worden omhuld. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de koriander.

Opmerking

Bombay-aardappels zijn perfect als bijgerecht of hoofdgerecht. Bij dit recept begin je met het bakken van de aardappels in de airfryer tot ze vanbuiten krokant en vanbinnen zacht zijn. Vervolgens maak je een eenvoudige maar heerlijke, dikke, aromatische saus die de aardappels omhult.

Kookboek

Het recept 'Bombay-aardappels uit de airfryer' is afkomstig uit het kookboek...

The Curry Guy Airfryer

Ooit gedacht dat Indiase curry's, tandoorigerechten en andere Indiase lekkernijen ook met de airfryer bereid kunnen worden? Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, laat zien hoe je je favoriete Indiase gerechten met de airfryer maakt

... lees verder

© Good Cook

Aardappelen oven tips