Rösti met gerookt spek en gepocheerd ei van Tana Ramsay

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 700 g bloemige aardappelen, bv Desiree (ca. 5 middelgrote aardappelen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g doorregen gerookt spek, in luciferdunne reepjes
  • 1 middelgrote ui, in blokjes
  • 15 g boter
  • 4 eieren

Bereiden

Schil de aardappelen, laat ze heel en leg ze in een pan koud water met zout. Breng aan de kook. Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen totdat je ze kunt vastpakken en rasp ze grof in een grote mengkom.

Laat in een koekenpan op middelhoog vuur 1 eetlepel van de olie heet worden en bak het spek net knapperig. Doe er de ui bij, zet het vuur laag en laat de ui zacht worden maar niet kleuren.

Doe het spek en de ui bij de geraspte aardappel en meng alles met een vork of, als je dat liever doet, met je handen. Voeg peper en een beetje zout toe - het spek is al zout.

Laat de boter en de resterende olie in een grote, zware ovenvaste koekenpan heel heet worden. Voeg het aardappelmengsel toe en druk het met een lepel uit tot een platte, stevige koek. Bak deze op laag vuur in 15 minuten goudbruin. Neem een groot bord en leg dat op de koekenpan. Keer de koekenpan om, zodat de rösti met de ongebakken kant boven op het bord valt. Laat de rösti voorzichtig terug in de pan schuiven en bak de andere kant in 10 minuten bruin. Warm intussen de oven voor op 160 °C.

Zet de pan 10 minuten in de oven terwijl je de eieren pocheert. Snijd de rösti in vieren en geef er de eieren en wat toast bij.

Kookboek

Het recept 'Rösti met gerookt spek en gepocheerd ei van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...

Home Made

'Home Made' is Tana Ramsay's unieke verzameling familierecepten die je meeneemt naar 'the heart of home cooking'. Voor Tana betekent thuis koken samen... lees verder

© Tirion Uitgevers

Rösti tips