Rösti met okonomiyaki

1 persoon
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 280 g minirösti, uit de vriezer
  • 1 lente-ui, alleen het witte en lichtgroene deel
  • okonomiyaki-saus, verkrijgbaar bij de toko of online
  • Kewpie-mayonaise (Japanse mayo), verkrijgbaar bij de toko of online
  • nori-sesamfurikake (Japanse smaakmaker), verkrijgbaar bij de toko of online
  • 1 hand bonitovlokken (katsuobushi), verkrijgbaar bij de toko of online

Bereiden

Bak de minirösti in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de lente-ui in de lengte en snijd dan overdwars heel fijn.

Zijn de rösti klaar, leg dan in een enkele laag op een bord, knus tegen elkaar aan, en spuit er zigzaggend de okonomiyaki-saus en mayonaise over.

Bestrooi met de lente-ui en flink wat furikake. Verdeel de katsuobushi erover; de dunne vlokken gaan 'dansen' in de hitte van de rösti.

Tip

Maak er een volledige maaltijd van: voeg een gebakken ei toe of snijd, voor iets lichters, bleekselderijstengels in boogjes, meng met wat sesamolie, sojasaus en flink wat furikake en je hebt (ongeveer) een salade zoals die wordt opgediend in Bar Goto in New York.

Opmerking

Okonomiyaki, de Japanse koolpannenkoek, doet me altijd denken aan nachtelijke snacks bij marktkraampjes in Tokyo. Hier worden dezelfde smaken gebruikt als bij okonomiyaki, maar in plaats van kool gebruik ik minirösti (of tater tots) als basis - ze zijn zacht vanbinnen en krokant vanbuiten. Daar schep ik al mijn favoriete okonomiyaki-smaakmakers op: zoet-hartige saus, mayonaise, furikake, verse lente-ui en bonitovlokken (dunne tonijnvlokken). Het resultaat is snel en eenvoudig genoeg om doordeweeks te maken.

Kookboek

Het recept 'Rösti met okonomiyaki' is afkomstig uit het kookboek...

Girl dinner

In 'Girl dinner' geeft Georgia Freedman je eindeloos veel inspiratie om van kleine, makkelijke gerechtjes een volwaardig diner te maken. Stel je eigen bordje samen met je favoriete bites of kies één gerecht om te pimpen tot een culinair hoogstandje

... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Rösti tips