Zoete hasselback aardappels met mierikswortel-mascarpone

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 5 teentjes knoflook, in plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • voor de saus
  • 200 g mascarpone
  • 4 theelepels mierikswortelpuree (potje)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Boen de zoete aardappels onder de koude kraan en dep ze droog. Leg 2 eetstokjes in dezelfde lengterichting langs de aardappels en snij totdat je mes de stokjes raakt in plakjes van ca. 2-3 mm. Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar. Steek er plakjes knoflook tussen. Bestrijk met een kwastje met olie tussen de inkepingen en rondom.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 50-60 minuten goudbruin en krokant. Leg de laatste 15 minuten de rozemarijn erbij.

Gebruik je een barbecue? Leg de aardappels op een ingevet rooster op de indirecte zone en rooster in ca. 45 minuten met gesloten deksel goudbruin en krokant. Haal de laatste 15 minuten het deksel er vanaf en leg de rozemarijn erbij.

Klop de mascarpone los met mierikswortel en olijfolie. Proef en breng eventueel op smaak met zout en vers gemalen peper. Serveer de aardappels met de saus on the side.

Extra benodigd

2 eetstokjes, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Zoete hasselback aardappels met mierikswortel-mascarpone' is afkomstig uit het kookboek...

Gegrild & geroosterd

Na een aantal seizoenen in de ban te zijn geweest van hoge vlammen, stoere leren schorten en grote hompen vlees vinden Marjolijn en Anya het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren. Dat kan het hele jaar door: buiten op de barbecue, de kamado

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Zoete aardappelen tips