Appelbeignet recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Appelbeignets

Boor 8 grote, zure appels en snijd ze in dikke plakken. Bestrooi de plakken appel met een megsel van suiker en kaneel. Verhit intussen olie tot 180 °C. Zeef 250 g zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout in een kom. Maak een kuiltje in het meel en doe 2 eieren en 150 ml melk erin. Roer met een mixer voorzien van garden vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat.  Klop 100 ml melk erdoor. Wentel de plakken appel een voor een door het beslag. Laat de appelbeignets voorzichtig in de olie glijden, bak ze in ongeveer 4 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de appelbeignets warm of koud, bestrooid met poederzuiker.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

[ Beeld: Siim79 | Shutterstock.com ]