Mini appelstrudels

6 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de vulling
  • 25 g boter
  • 3 appels (bijv. jonagold), geschild en in stukjes
  • 40 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 75 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • verder nodig
  • 6 vellen filodeeg
  • 60 g boter, gesmolten
  • poedersuiker, om te bestuiven

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt de boter in een steelpan en bak daarin de stukjes appel 5-8 minuten. Schep de appel regelmatig om en voeg halverwege de lichtbruine basterdsuiker en kaneel toe. Haal de pan vervolgens van het vuur en roer de stukjes gedroogde abrikozen en de gehakte walnoten door de appel.

Bestrijk een vel filodeeg met een kwastje met gesmolten boter. Leg aan één zijde wat van de appelvulling. Vouw het filodeeg er aan de uiteinden iets overheen en rol de vulling vervolgens op in het deeg. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met gesmolten boter.

Bak de strudels in 20-25 minuten goudbruin. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld en bestuif ze voor het serveren licht met poedersuiker.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Je kunt het bakken van de appelstukjes ook overslaan, de vulling zal dan iets steviger blijven.

Kookboek

Het recept 'Mini appelstrudels' is afkomstig uit het kookboek...

Het makkelijke bakboek

Met 'Het makkelijke bakboek' bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten

... lees verder

© Carrera Culinair

Appelstrudel tips