Baklava

20 stuks
bereiden

waardering 7,7obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 plakje diepvries roomboterbladerdeeg
  • 200 g walnoten
  • 3 theelepels kaneel
  • 100 g gesmolten boter
  • 150 ml vloeibare honing
  • 150 ml (versgeperst) sinaasappelsap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Ontdooi het deeg en rol de plakjes uit tot 15 x 15 cm. Hak de noten en schep de kaneel erdoor.

Vet een bakblik (15 x 15 cm) in. Leg er 2 plakjes deeg op elkaar in en bestrijk ze met boter. Verdeel de helft van de noten erover. Leg hierop 2 plakjes deeg en bestrijk ze met boter. Verdeel de rest van de noten erover, dek af met de laatste plakjes deeg en bestrijk ze met boter. Snijd het geheel in vierkantjes. Bak de baklava in de oven in ca. 35 minuten goudbruin.

Verwarm de honing met het sinaasappelsap en schenk de helft over de baklava uit de oven. Schenk na een half uur ook de rest van de honing erover. Laat de baklava minstens 4 uur lang staan.

Extra benodigd

Bakblik (15 x 15 cm)

Het recept 'Baklava' wordt je aangeboden door . Beeld: Esin Deniz | Shutterstock.com

Baklava tips

Reacties op dit recept

  • Kimberly Het wordt niet met honing gemaakt. Maar het wordt overgoten met een siroop, half water half suiker.
  • Inbar Het ene recept doet het met suiker en water en het andere met honing. De oudere recepten voor baklava wordt een siroop gebruikt van water, suiker en honing. Meestal toch zeker met honing. Zelf kom ik uit een land waar Baklava door Arabische mensen toch ook met honing wordt gemaakt.