Gruyèrestengels

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g boter, plus extra om in te vetten
  • 150 g bloem
  • 150 g geraspte gruyère
  • snufje cayennepeper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6 en vet een bakplaat in met boter.

Doe boter en bloem in een kom en wrijf door elkaar tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de kaas toe en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Kneed tot een zacht deeg.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3-4 mm. Snijd in reepjes van een ½ cm breed. Leg deze op de ingevette bakplaat en bak 20 minuten.

Kookboek

Het recept 'Gruyèrestengels' is afkomstig uit het kookboek...

Tarte Tatin

'Tarte Tatin' is een bewerking van Ginette Mathiots pattiseriebijbel. Een uitgebreid bakboek, dat de Fransen al decennia hebben gekoesterd en nu voor... lees verder

© Van Dishoeck

Broodstengels tips