Zoute stengels met Provençaals kruidenzout

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels Provençaals kruidenzout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Klop in een kopje het ei los. Bestrijk de helft van de plakjes deeg dun met ei en strooi er wat Provençaals zout over. Leg de andere plakjes erop. Druk ze goed aan en rol de stapeltjes in de lengte enkele centimeters uit. Bestrijk de bovenkanten weer met ei en strooi er weer Provençaals zout over.

Snijd de plakjes in lange repen van ca. 1½ cm breed en leg deze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zoute stengels in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de stengels op een rooster afkoelen.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Zoute stengels met Provençaals kruidenzout' wordt je aangeboden door . Beeld: Oksana S | Shutterstock.com

Broodstengels tips